112 gebruikers online - Laatste update op 25/05/2024
Al 24 jaar de referentie in België om te vergelijken en uw nieuwe operator te kiezen
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €
2 PROMO'S
De promo van de operator
tot
De Astel-promo -70 €

De 3 verschillen tussen Scarlet en Proximus

1er/02/2023 - Grégoire Bourguignon - 6015 keer gezien

Vergelijking van de verschillen tussen Proximus en Scarlet.

Scarlet is de low-cost dochteronderneming van Proximus.

Voor internet, televisie en vaste telefonie : Scarlet gebruikt Proximus-lijnen maar aan verminderde snelheid, met een minder krachtige Wifi-modem, met minder tv-zenders, met een opgeknapte decoder van de vorige generatie, en met een vaste lijn VoIP (de vaste telefoon wordt aangesloten op de modem, niet compatibel met alarmen, met name Bancontact, faxen en liften). Proximus biedt sneller internet (niet beperkt), een krachtigere wifi-modem (eventueel met wifi-boosters), meer tv-zenders, een nieuwe decoder van de nieuwste generatie en een vaste lijn die geschikt is voor alle toepassingen.

Voor gsm : Scarlet gebruikt het mobiele netwerk van Proximus, maar niet alle antennes. De gsm-dekking van Scarlet is slechter dan die van Proximus tijdens verplaatsingen (op de weg, in de trein) en in kleine ruimtes (in grote gebouwen, in de kelder). In deze situaties werkt een Proximus-abonnement het best.

Voor de klantenservice : Scarlet heeft zijn callcenter naar het buitenland verplaatst. Proximus houdt zijn teams in België.

Deze drie belangrijke verschillen stellen Scarlet in staat om goedkopere prijzen aan te bieden dan Proximus, terwijl ze Proximus-netwerken gebruiken.

Kortom, Scarlet past goed bij je als je op zoek bent naar de beste prijs, terwijl Proximus beter bij je past als je op zoek bent naar kwaliteit.


1. Vergelijk operators

Om beter en goedkoper te vinden.

2. Bestel je abonnement op Astel

Nummersbehoud en automatische beëindiging.

3. Ontvang de Astel-promo (cashback)

Naast de promo van de operator.